Qvesarum Ikon

Kategorier

Produkter

Kategorier

Favoritter

Du har inga favoriter.

Du har inte besökt några produkter.

Du har inga listor.

Indkøbskurv

Ingen varer i kurven.

SÅDAN LÆGGER DU MURSTENSGULV MED STRANDSAND


Under en varm juni-dag begyndte forvandlingen af den gamle hytte ved Skånegården Örnaberga, som er genstand for dette årets Sommer med Ernst. For hundrede år siden rullede vognhjul gennem de store træporte her, men kort efter midsommer fik laden en ny funktion - som en smuk balsal, hvor jordbunden blev erstattet af et smukt murstensgulv lagt i sildebensmønster med en ramme rundt omkring.Laden på den firlængede Skånegård i Örnaberga på Österlen vil forvandles fra et rum, hvor alle former for affald er samlet på det stemplede jordbund, til et smukt samlingssted. For at skabe en rummelighed og give laden en sofistikeret følelse lægges der et smukt og rustikt murstensgulv fra Qvesarum.

Gulvet er lavet af håndlavede mursten, der er fremstillet efter gamle metoder i det sydlige Spanien. Her brændes leret i store ringovne og er hundrede procent et naturprodukt.


- Et murstensgulv er perfekt til dem, der ønsker at lægge et keramisk gulv og ønsker et helt naturligt produkt, siger Joakim Emanuelsson hos Qvesarum, der lægger gulvet i laden.


Dette særlige gulv er lagt i et sildebensmønster og med en frise med fliser hele vejen rundt. Det sofistikerede og klassiske mønster på gulvet står i kontrast til de gamle rå ladevægge, der er blevet båret af tidens gang.


- At lægge et gulv i et sildebensmønster tager naturligvis lidt længere tid, end at lægge et halv modul f.eks. På den anden side får du et gulv, der føles gennemarbejdet, siger Joakim Emanuelsson.


Gulvet lægges på et lag af hårdt kviksand, og det ligger flydende oven på sandet. Det betyder, at stenene er helt løse oven på sandet, og for at holde alle fliserne på plads fejes stenmel ned mellem fliserne for at fastgøre dem.


Du skal bruge dette materiale til at lægge et gulv med strandsand:

- Murstensgulv

- Vaterpas

- Trælineal til at udjævne sandet med

- Affaldsbørste med fint børstehår

- Gummikølle

- Stenmel

handslaget golvtegel i fiskbensförband

Med blandt andet et rustikt murstensgulv bliver den gamle lade omdannet til en festsal.

tegelgolv_i_sand_3

Golvet läggs på sand som packats med en padda.

tegelgolv_i_sand_2

Det klassiske sildebensmønster skaber en sofistikeret stemning for den gamle lade.

03

Det er vigtigt at holde sig i lige linjer, når gulvet lægges i et sildebensmønster.

Handslaget tegelgolv rött i fiskbensförband

Når et par kvadratmeter gulv er lagt, børstes stenmel ned mellem stenene.

tegelgolv_i_sand_1

Stenmelet går ned i hullerne mellem gulvet og sørger for, at de er faste og ikke bevæger sig sidelæns.

Sådan lægges gulvet:


1) Sørg for, at overfladen er så jævn som muligt

2) Vælg det mønster, du vil lægge gulvet i, og start lægningen

3) Brug en kort trelineal eller lidt lige for at komme til overfladen, så stenene ligger jævnt. Fej det overskydende væk hvis det er nødvendigt

4) Bank på stenen med gummikøllen, så den sætter sig ordentligt i sandet

5) Brug et vaterpas til at sikre, at gulvet er niveau

6) Fej stenmel mellem stenene ved hjælp af en fin affaldsbørste til at fastgøre stenene, så de ikke bevæger sig sidelæns


Tanken er, at laden skal bruges til festligheder i årets varme måneder, og her afholdes både midsommerfester og krebsegilde. For at gøre gulvet ekstra holdbart er det overfladebehandlet for at modstå pletter, der kan opstå, hvis nogen spilder væske såsom rødvin eller kaffe på gulvet. Overfladebehandlingen gør det muligt at tørre væsken af uden permanente pletter.


Sådan færdiggør du gulvet:


1) Fej gulvet rent med af rester af stenmelet

2) Når gulvet er helt rent og tørt, skal du behandle det med Cottobello gulvolie. Påfør olien med en blød børste/pensel 1-2 gange. Efterpoler med en blød klud.

3 timer efter påføring af Cottobello børstes hele gulvet (både fliser og fuger) en gang med Lucer. Lad tørre i 24 timer, inden du går på gulvet.


Med relativt enkle midler er den gamle lade blevet forvandlet til et atmosfærisk og indbydende rum. Resultatet af gulvlægningen sammen med indretningen, giver laden en varm følelse og er blevet et sted for forsamlinger.


Hvis du vil se mere af gulvet, blev denne særlige etage lagt i afsnit 8 af Summer with Ernst 2019.

Tegelgolv_Sommar_med_Ernst

Du er måske interesseret i...

Arneryds_Schuss_Photography_4

3 steder hvor du kan lægge teglgulv

Overvejer du at lægge et teglgulv derhjemme? Så er du kommet til det rette sted. Vi vil liste tre steder, hvor murstensgulve er et fremragende valg af materiale.

handslaget-tegel-fiskben-orangeri

4 måder at lægge ett håndlagt teglgulv

At lægge håndterede gulvmærker håndlavede murstensgulv gør hvert gulv unikt. Der er flere forskellige måder at lægge gulvet på, afhængigt af den ønskede effekt og stil. Her præsenterer vi fire forskellige kombinationer af mønstre.