Ikon för att aktivera sökfältet
Ikon för varukorgen
0

0 varer

Guides

Flise- og terrakottagulve 

Lægning

Eventuel gulvvarme skal slukkes en dag før lægningen. Derefter skal underlaget være fladt og tørt, og det kan forbehandles med en klæbende primer. Som et fastgørelsesmateriale anbefaler vi klinkerfix. Ved påføring af massen skal der bruges en hakket spatel med store tænder. Tryk på de fliser, der måske har lidt ekstra, så fliserne når samme højde. Regn med, at det færdige flise-/terrakottagulv kommer til at være ca. 30-35 mm over underlaget. Vi anbefaler, at gulvfliserne lægges løst på underlaget, indtil de fikseres med en fliseklæb. Dette er for at kunne justere ethvert farvespil og fugebredden.

Fugning

Bredden på fugen skal være 15-20 mm. Fugematerialet "mures" direkte ind i fugen og trykkes til med en fugepind. Forsøg kun at få fugemassen ned i fugerne, og pas på med at få fugemasse på fliserne. OBS! MÅ IKKE FUGES SOM ET FLISEGULV, HVOR FUGEN ER STRØGET OVER HELE GULVET MED FUGEBRÆT, da denne metode efterlader fugerester på fliserne. Alle fugerester, der ender på fliserne, skal med det samme vaskes af med linoliesæbe og lunkent vand. Det er svært at fjerne fuge der er tørret ind på fliserne og det vil skabe uregelmæssigheder.

Overfladebehandling

Vores anbefaling er, at terrakottafliser og gulvfliser altid skal mættes med fliseolie eller lignende. De bedste resultater opnås, hvis du bruger olie (Cottobello) og voks (Lucer), som indgår i vores sortiment. Vi har også materialer til rengøring af fliserne hvis de bliver ramt af fugerester og snavs (Sanet).

1. Rengør om nødvendigt med Sanet, en del Sanet til tre dele vand.

2. Når gulvet er rent og tørt, behandles det med Cottobello. Påfør olien med en blød børste/pensel 1-2 gange over hele gulvet. Både over fliserne og fugen. Efterpoler med en blød klud.

3. 4-6 timer efter påføring af Cottobello børstes hele gulvet (både fliser og fuger) en gang med Lucer. 1 liter er nok til ca. 10 m2. Lucer spredes over både fliserne og fugen. Lad tørre i 24 timer.

Den næste dag er gulvet klar til brug.

Produkter til lægning, rengøring og overfladebehandling af flise- og terrakottagulv

Betongulv 

Lægning

Vores betonplader lægges på samme måde som en almindelig flise i fastgørelse og fuges derefter med fliseklæb. Vi anbefaler en fugebredde på 18-20 mm mellem fliserne. Når der lægges betonplader, er forbruget af fix ca. 3 kg / m2, og forbruget af fugemasse er ca. 6 kg / m2.

Fugning

Bredden på fugen skal være 15-20 mm. Fugematerialet "mures" direkte ind i fugen og trykkes til med en fugepind. Forsøg kun at få fugemassen ned i fugerne, og pas på med at få fugemasse på fliserne. OBS! SKAL IKKE VÆRE SAMMENLIGE EN FLISEGULV, HVOR FIXEN ER DÆKTET OVER HELE GULVEN MED ET FUGEBRÆT, da denne metode efterlader fugerester på fliserne. Alle fugerester, der ender på fliserne, skal med det samme vaskes af med linoliesæbe og lunkent vand. Det er svært at fjerne fuge der er tørret ind på fliserne og det vil skabe uregelmæssigheder.

Overfladebehandling

Vi anbefaler, at du behandler gulvet med linolievoks. Påfør linolievoks meget tyndt med en svamp. Lad det hærde i henhold til instruktionerne på pakken, og poler derefter med en blød klud eller et gammelt håndklæde. En liter linolieolie er nok til ca. 30 m2. Olievoks giver betongulvets overflade glans og et mat look.

Produkter til lægning og overfladebehandling af betongulve

Lægning af belægningssten og havefliser 

For at sikre en smuk og holdbar belægning er det vigtigt, at det forberedende arbejde udføres korrekt i forhold til den belastning, som området vil blive udsat for.

Overfladen skal være jævn og stabil - og skal samtidig fungere som et afløb for regnvand. Hvis underlaget ikke spreder vandet, vil belægningen ofte være fugtig, hvilket kan føre til uregelmæssigheder i form af aflejringer og hulrum. De følgende afsnit indeholder tip og retningslinjer for arbejdet med udendørsbelægninger og meget mere forbundet med havefliser og belægningssten.

Underlag til havefliser og belægningssten

Inden udgravningen skal området markeres med spyd og snor, der angiver ydersiden på det færdige fliseunderlag. Belægningens overflade skal være lidt over den omgivende overflade.

For at få stabile kanter skal underlaget være ca. 250 mm bredere end den færdige belægning.

Jorden fjernes med en dybde tilpasset den samlede tykkelse af bærelaget, udjævningslag og belægning - al jord skal dog fjernes ned til den faste bund. Bunden trykkes sammen med en rulle- eller pladevibrator med et let fald fra midten og ud til siderne.

Bærelaget

Til bærelaget anvendes grus med grov kornstørrelse da laget både skal understøtte belægningen og fungere som et afløb.

Laget skal have en ensartet tykkelse og komprimeres fra kanten mod midten med en vibrator, så det er jævnt og 30-40 mm under belægningsflisens underside.

Udjævningslag

Afjævningsgrus/sand med en kornstørrelse på 1-8 mm fordeles jævnt i et lag på 30-50 mm og udjævnes ved hjælp af et helt jævnt bræt.

Brættet styres af retteskinner i form af stærke rør eller brædder, der lægges helt flade på begge sider af området i den endelige højde ÷ belægningens tykkelse + ca. 10 mm til komprimering.

Fiberdug

En fiberdug kan lægges mellem basislaget og udjævningslaget eller under bærelaget for at stabilisere underlaget.

Det ikke-vævede stof må IKKE lægges mellem udjævningslaget og belægningen, da belægningen vil komme til at ligge løst.

Placeringen af det ikke-vævede stof mellem udjævningslaget og fliserne forhindrer stadig ikke ukrudt i at vokse op mellem jorden, da det normalt vokser i sandet i samlingerne.

Anvendelse i praksis

Stabilt grus og udjævningsgrus/sand synker 15-20% under komprimeringen. Husk at tage dette i betragtning, når du bestiller.

Lægning

Før udlægningen skal det komprimerede udjævningslag kontrolleres en gang til med brættet.

Belægningssten og havefliser er lagt med 2-5 mm samlinger i det valgte læggemønster, med en dybde på ca. 10 mm pr. meter.

Spænd en snor op, for at have kontrol over flisens retning. Hamre og lignende må ikke bruges på belægningssten og havefliser.

Til sidst drysses der et tyndt lag tørt strandsand eller finkornet kvartssand ud. Sandet fejes ned i fugerne, og belægningen vibreres med en pladevibrator med en gummimåtte.

Derefter fejes sandet ned i fugerne igen og vibreres, indtil fugerne er fuldstændigt fyldte, og murstenen er blevet låst fast.

Kanter

Belægningens kanter sikres mod at glide med fasttrampet jord. Kanterne kan også sikres med belægningssten eller havefliser, der stilles på højkant. Det er også muligt at placere en skjult kant af trykimprægnerede plader, der kun når op til halvdelen af belægningsfliserne

laggning01

For indkørsler og veje med middeltung trafik: Brug belægningssten. Udjævningslag: 30-40 mm sand/stenmel Underlag: 150-2 mm enkelt Bundfastgørelsesleje: Eventuelt 150 mm grov singel

laggning02

Til terrasser og områder med let trafik såsom indkørsler til carporte: Brug belægningssten eller havefliser. Udjævningslag: 30-40 mm sand/stenmel Underlag: 100-120 mm singel

laggning03

Til havegrusstier- og stier: Brug havefliser eller belægningssten. Udjævningslag: 5-10 mm sand/stenmel som bærende underlag: Ikke nødvendigt, men 10 cm singel giver stabilitet og dræning

laggning04

Her er sidekanten sikret med havefliser i en høj kant og et komprimeret nivelleringslag under jordoverfladen.

Mønster til lægning af belægningssten og havefliser 

Mønstre og farvevalg hjælper med at give belægningen en personlig karakter.

Forbrugning

​ Havefliser 228 x 108 x 54 mm

Lagt på overfladen ca. 40 stk. pr. m2.

Læg på højkant ca. 75 stk. pr. m2.

C:a en 18 stl. ved lodret kant pr. meter.

Belægningssten 228 x 108 x 54 mm

Lagt på overfladen ca. 40 stk. pr. m2.

Læg på højkant ca. 76 stk. pr. m2.

C:a 18,5 stk. på højkant pr. meter.

kvartsforband

Kvartsfuger - Velegnet til belægningssten og havefliser.

blockforband

Blokfuger - Bedst egnet til belægningssten

fiskbenpakant

Kvartsförband - Passande till marktegel och trädgårdstegel. Kvartsfuger - Velegnet til belægningssten og havefliser. Halvförband - Passande till marktegel och trädgårdstegel. Halvfuger - Velegnet til belægningssten og havefliser. Fiskbensmönster - Passande till marktegel och trädgårdstegel. Sildebensmønster - Velegnet til belægningssten og havefliser. Blockförband - Passar bäst för marktegel Blokfuger - Bedst egnet til belægningssten Diagonalt halvförband - Passande till marktegel och trädgårdstegel. Diagonale halvfuger - Velegnet til belægningssten og havefliser. Halvförband på kant - Passande till trädgårdstegel. Halvfuger på kanten - Velegnet til havefliser. Fiskbensmönster på kant - Passande till trädgårdstegel. Sildebenmønster på kanten - Velegnet til havefliser. Kvadratmönster på kant - Kan endast läggas med trädgårdstegel. Kvadratisk mønster på kanten - Kan kun lægges med havefliser. Diagonalt kvartsförband - Passande till trädgårdstegel. Diagonalt halvfuger - Velegnet ti havefliser.

halvforband

Halvfuger - Velegnet til belægningssten og havefliser.

diagonalthalvforband

Diagonale halvfuger - Velegnet til belægningssten og havefliser.

kvadratmonsterpakant

Kvadratisk mønster på kanten - Kan kun lægges med havefliser.

fiskben

Sildebensmønster - Velegnet til belægningssten og havefliser.

halvforbandpakant

Halvfuger på kanten - Velegnet til havefliser.

diagonaltkvartsforband

Diagonalt halvfuger - Velegnet ti havefliser.

Vedligeholdelse af teaktræ

Teaktræ er et levende materiale, der kræver en vis vedligeholdelse for at opretholde sin oprindelige form og holdbare overflade. I tilfælde af forsømt vedligeholdelse tørrer træet og trækker sig sammen med revner som følge heraf. For at Qvesarum Byggnadsvårds garantier skal gælde, skal disse instruktioner følges. Intervallerne mellem vedligeholdelse afhænger af placeringen af døre og/eller vinduespartierne. Hvis døren/vinduet er i en udsat position med sol og vind, kræves en tættere indsats end hvis delene er i en beskyttet position. Når teak begynder at lysne og miste glans, er det tid til at oliere.

1. Hvis teaktræet er meget følsomt over for snavs og sorte pletter, skal det rengøres med Osmo Träförnyare. Følg instruktionerne i henhold til produktarket, der følger med træfornyeren.

2. Hvis træet er gråt, kan du enten polere med "240" sandpapir og derefter olie med Timberguard, pigmenteret teaktræ. Følg anvisningerne i henhold til punkt 4.

3. Ved mindre applikationer på træet skal du rengøre døren/vinduerne med sæbe og vand inden oliering.

4. Rengør med sandpapir "240". Børst slibestøvet af og påfør væsken med Timberguard-olie (c). Lad tørre i et stykke tid og tør overskydende af med en klud. Gentag denne procedure, indtil døren / vinduerne har absorberet olien overalt og er mættede.

Produkter til vedligeholdelse af teak

osmo_trafornyare

540022

Højeffektivt og specialudviklet rengøringsmiddel i gelform til fjernelse…

100 DKK