Ikon för att aktivera sökfältet
Ikon för varukorgen
0

0 varer

EN NY ÆRA FOR DET GAMLE SKÅNELÄNGAN


Da Carina og Mikael Arneryd besluttede at flytte ud i deres sommerhus på fuld tid, valgte de at genopbygge den gamle Skånelängan, så den passede til deres liv hele året rundt. Flere vinduer og en mere åben planløsning bidrog til et lysere og mere luftigt hjem. Og med det tilbyggede Victoria-orangeri forlænges udendørssæsonen med flere måneder.































Her i den gamle Skånelängan lige uden for Sjöbo tilbragte Carina Arneryd både sommeren og julen, under hele sin barndom. Til sidst blev det et sommerparadis for hende og hendes mand Mikaels tre børn. Det stærke bånd til huset og stedet, gjorde at da børnene flyttede hjemmefra, besluttede parret at flytte væk fra byen på fuld tid. - "Men vi manglede at tilpasse huset til et sted man kunne bo hele året rundt. Det skulle isoleres, og vi ønskede at få mere lys og luft ind i værelserne, som var ret små og mørke", siger Carina. Men hvordan tilpasser man en klassisk skånelänga til et moderne liv uden at ødelægge den unikke karakter? Familien skitserede og sparrede med hinanden, og selv de tre voksne børn engagerede sig i projektet. Nogle af svarene fandt de i Qvesarums showroom i Slogstorp.


- Jeg har altid elsket sortimentet, og det føltes helt rigtigt for dette hus", siger Carina.

Åsa Thunberg fra Qvesarum blev en uundværlig sparringspartner i processen. Især da det gjaldt valg og placeringen af vinduer. Åsa mindes især planlægningen af den nye spiseplads, som familien fik tilbygget mod nord.
- Jeg kom derhen, da de gravede et stort hul i den nordlige mur for at påbegynde tilbyggede. Der var en fantastisk udsigt over folde og marker, så det føltes åbenlyst, at vi ville udnytte det og investere i mange vinduer.
Med loft til kip, ti vinduer og en dobbelt glasdør ud til haven, føles den helt nye spisestue, som en lys og luftig veranda. Den nye udsigt inspirerede også parret til at investere yderligere i haven med klassiske stier og blomstrende blomsterbede.


Et køkken der passer til huset

Køkkenet, som ligger i den vestlige del af huset, skulle også ombygges så det kunne blive mere funktionelt. Men ligesom i resten af huset sørgede de for, at det havde en stil, der matchede husets alder og karakter. Valget faldt på et køkken fra Qvesarum, da det kunne tilpasses til forudsætningerne for rummet. Der var for længe siden blevet lagt et gammelt murstensgulv.
- Gulvet blev desværre ødelagt, da vi rev de gamle vægge ned. Derfor erstattede vi det med et håndlavet murstensgulv fra Qvesarum, fortæller Carina.


Et sted at slappe af

I stuen troner en stor pejs sig op i smukke grå sten, bygget af Carinas egne forældre, af sten de selv har gravet op i markerne. Nu spreder den varme og en skøn stemning, når du sætter dig ned i sofaen overfor.
For hele familien er huset et sted til afslapning og samvær.
- At komme herhjem er lidt som at gå tilbage i tiden, siger sønen Peter, der bor i Stockholm. For Carina og Mikael har livet på landet også ført til, at de har brugt meget mere tid udendørs. Mikael spiller golf på banen, der ligger et stenkast derfra. Carina har travlt med sine alpakaer, der går i folden ved haven. Samtidigt værner hun også meget om sine planter og afgrøder - i orangeriet gror hun tomater.

arneryd02

Den fantastiske udsigt over de omkringliggende marker og folde, gjorde det indlysende for familien at investere i mange vinduer.

arneryd03

Genopbygningen blev et fælles familieprojekt, hvor Carina og Mikaels voksne børn, Peter, Rebecka og Philip, også følte stort engagement.

arneryd04

Til det nye køkken valgte Carina og Mikael Qvesarums model Gotland og håndlavede mursten til gulvet. Komfuret er placeret på køkkenøen midt i rummet, så den, der laver mad, har kontakt med resten af huset.













































arneryd08

Hoveddøren er Qvesarums dobbeltdør Brantevik i olieret teak.

arneryd09

Orangeriet Victoria fungerer som en udvidelse a familiens Skånelänga, og forlænger udesæsonen.

arneryd10

Det olierede teaktræ er FSC-mærket og ældes smukt.

Udelivet i orangeriet

Investeringen i et orangeri handlede om at forlænge udendørssæsonen, tanken om at være i stand til "næsten" at være udenfor, selv når det regner og blæser. Men det skulle være placeret så tæt på huset som muligt, hvilket blev til virkelighed.
- Åsa kom med forslaget om, at vi skulle bygge orangeriet som en tilbygning til huset, og det har virkelig været en succes. Det er så let at gå herud, og om sommeren bruges det som både stue og spisestue.
Orangeriet Victoria er bygget i FSC-mærket teak og er på 15 kvm, men er her blevet udvidet med en passage, der forbinder det med huset. Carina og Mikael har indrettet med smukke gamle møbler og tæpper, der bidrager til en varm og hyggelig fornemmelse. I vinduerne står der smuk keramik udstillet, som Carinas forældre købte hos den lokale keramiker Elfstrand i 1940'erne og 50'erne.
- Mange af møblerne og dekorationen i vores indretning har været i dette hus så længe jeg kan huske. De hører hjemme her, fastslår Carina.


I dag er det gamle familiehus 200 kvm, et lyst og moderne hjem med masser af plads til familie og venner. Men husets karakter og hjerte er intakt, tænker hele familien.


- Det har naturligvis været en tidskrævende proces, men resultatet er bedre, end vi nogensinde kunne have forestillet os.