Vi bruger cookies

Qvesarum bruger cookies for at give dig en bedre kundeoplevelse. Ved at fortsætte med at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af obligatoriske cookies, der bruges til intern analyse og optimering. Hvis du også er enig i, at tredjeparter kan gemme din adfærd på vores websted, for at give dig en mere personlig oplevelse her hos os såvel som på andre hjemmesider, skal du trykke på knappen "Jeg accepterer".

Disse cookies er nødvendige for at vores hjemmeside kan fungere. For eksempel. tilføjede produkter til indkøbskurven, produktkonfigurationer, brugerindstillinger osv.

Statistiske cookies hjælper os med at analysere og optimere vores hjemmeside for en bedre oplevelse.

Marketingcookies er tredjepartscookies, der bruges til at vise relevante og engagerende annoncer for den enkelte bruger. Ingen oplysninger, der kan linkes til en person, gemmes, kun browserens unikke id.

Qvesarum Ikon

Kategorier

Produkter

Kategorier

Favoriter

Log ind för att se dina favoriter.

Du har inte besökt några produkter.

Du har inga listor.

Varukorg

Ingen varer i kurven.




























I TORNA-HÄLLESTAD BYGGEDE KARIN OG RICHARD DERES PARADIS

Villaen fra 1950'erne så ikke ud af meget for omverden. Men placeringen oppe på bakken var smuk - og Karin og Richard Tell kunne se et potentiale for huset.

I dag har de forvandlet den gule murstensvilla til et moderne pudset hjem med en storslået 3,10 i loftshøjde, smuk stuk og store vinduer, der gør det muligt for både lyset og det omgivende grønt at blive en del af rummet.

Det er en solrig, men let blæsende dag i begyndelsen af juni. Richard og Karin Tell møder os på den asfalterede gangbro, der løber langs forsiden af huset.


- Vi holder afstand, erklærer de hjerteligt og henviser naturligvis til myndighedernes henstilling om to meters afstand til andre mennesker.

Det er et år som intet andet med en uforudsigelig virus, der begrænser både vores begåen og vores sociale kontakter. For Richard og Karin Tell betyder det, at de ikke kan ses med deres familie og venner på samme måde som før, men samtidig får de masser af tid til at nyde deres nye hjem - Villa Bokeberg - i udkanten af den hyggelige by, Torna-Hällestad, lige uden for Lund.

Jeg stopper op og ser på den lidt majestætiske facade. Fire sprossede verandadører - 2,70 høje og 1,70 brede - er anbragt symmetrisk som en afskærmning på begge sider af en olieret teakdør af samme imponerende størrelse.


LEDER DU EFTER NOGET ENKLERE

Vi slår os ned på en af terrasserne ved husets gårdhave. Vinden river oppe i de høje trækroner, og den rasler lige så livlig og håbefuld i løvet som om foråret. Sommeren er lige rundt om hjørnet, og mens Karin serverer kaffe og kage, påpeger Richard kompasset.

- Der, i nordvest ligger Skrylle naturreservat, og i den anden retning ligger Revingehed.

En mand på hesteryg kører forbi på den anden side af hegnet. Han holder hesten et sekund og nikker til Karin og Richard:

- Hvor har du gjort det skønt her, virkelig smukt!

Det har været fire år siden, at Karin og Richard Tell købte den beskedne gule murstensvilla. Efter 35 år på en gård med heste og 40 hektar jord længtes de efter noget mere let at tage hånd om. Mindre vedligeholdelse og mere fritid.

- Tanken var, at vi skulle købe en grund inde i landsbyen og bygge en ny, vi var allerede begyndt at se på forskellige alternativer, da dette hus blev solgt, fortæller parret.

De afgav et bud, der blev accepteret af køberen. Det var lidt af en "vind eller tab", konstaterer Richard, fordi vi ikke vidste, om vi ville trives her.

- Vi sagde, at vi tester, hvis vi ikke er glade, vil vi sælge det igen.

gardsplan

Fire sprossede verandadører - 2,70 høje og 1,70 brede - er anbragt symmetrisk som en afskærmning på begge sider af en olieret teakdør af samme imponerende størrelse.

baksida

Mod den ene ende af huset har Karin og Richard bygget et generøst, vintervenligt orangeri med teakvinduer- og døre.

entredorr

En centralt placeret dobbeltdør i olieret teak fra Qvesarum stod på parrets ønskeliste til huset.

uterom_inifran

Gennem en fire meter bred foldedørsparti går familien ind i det 35 kvadratmeter store og fuldt glaserede vinterhave

kok_

Det stedbyggede køkken i model Gotland er designet og produceret af Qvesarum.

kok02

En generøs køkkenø med vask og store arbejdsflader adskiller køkkenområdet fra spisepladsen.

vardagsrum

Indtrykket er ekstra stærkt i den kombinerede køkken- og stuedel, hvor lyset flyder ind.

VIGTIGT MED UDERUM

Karin og Richard skyndte sig, skitserede og diskuterede plantegniner. Langsomt men sikkert voksede følelsen af, hvordan de ønskede at ændre huset fremad. På ønskelisten stod blandt andet en ny indgang mod syd med en centralt placeret dobbeltdør i olieret teak fra Qvesarum.


Fordi det krævede at forlænge huset med syv meter. Den tidligere dagligstue ville så være en rummelig hal på næsten 35 kvadratmeter. Og i den tilbygning af huset, i en åben grundplan på lidt over 80 kvadratmeter, var der planlagt et køkken, spiseplads og stue.

På gavlen - som en yderligere forlængelse af huset - designede Karin og Richard en stor vinterhave.


- Denne var meget vigtigt for os, fordi vi havde to vinterhaver, hvor vi tilbragte meget tid i på gården, fortæller Richard.


Halvandet år efter købet var alle tegninger og byggetilladelser klar, og for to år siden begyndte renoverings- og ombygningsarbejdet.


UVURDERLIG HJÆLP

Richard siger, at de fleste af de grundlæggende idéer er deres egne, men at de har modtaget uvurderlig hjælp til detaljer og design af blandt andet vinduespartier, vinterhaven og køkken fra Qvesarums personale.

Faktisk troede de slet ikke, at den storslåede sydfacade med sine smukke verandaer ville se ud som i dag, fortæller Richard og Karin.


- Vi havde til hensigt at udskifte de gamle trævinduer med nye, vedligeholdelsesfrie vinduesdøre i plast. Men da vi fortalte det til vores kontaktperson hos Qvesarum, foreslog han, at vi borre større huller i facaden og indsætte vinduesdøre i teaktræ i stedet, tilføjer Richard.


Det skulle vise sig at være en perfekt idé. Og når man ser på huset udefra i dag, er det svært at forestille sig, hvordan det ville have set ud uden de store veranda-døre i olieret teak.

Indefra er indtrykkene mindst lige så storslåede. Lyset strømmer ind og de smukke frodige omgivelser bliver som en forlængelse af rummet.


SMUKKE SPROSSER

Indtrykket i det kombinerede køkken og stue er ekstra stærkt. Fra den rummelige hal, der er udstyret med både en pejs og sit eget opholdsområde, kommer du ind i tilbygningen gennem en smukt sprosset dør- og vinduesparti Dør- og vindueskarmene er de samme som i det pladsbesparende køkken, som også kommer fra Qvesarum, forklarer Richard.

En generøs køkkenø med vask og store arbejdsflader adskiller køkkenområdet fra spisepladsen. Den anden halvdel af det åbne rum består af en stue.

Fra køkkenet og stuen har Karin og Richard verandaer, der fører dem direkte ud til terrasser på begge sider af huset, og gennem en fire meter bred foldedørsektion går de ind i det 35 kvadratmeter store og fuldt glaserede vinterhave.


KUNNE LIDE PROJEKTER

Arbejdet med renovering og genopbygning tog nøjagtigt et år. Så havde Karin og Richard også tid til at skifte tagpap og lægge nye mursten på hele huset. Der er stadig noget arbejde, blandt andet vil garagen blive bygget, og soveværelset og toilettet på øverste etage i huset bygges om.

For de nu pensionerede iværksættere og deres egne iværksættere er projekterne ikke noget, der føles stressende. Tværtimod siger de.


- Vi kan stadig godt lide at have ting at lave, så længe det ikke bliver for meget. Vi overlader de store og tunge jobs til andre.


Tekst & foto: Göran Engström

KØB PRODUKTERNE

Amanda Pindestol Teak

Amanda Pindestol Teak

2770 DKK
På lager
Amanda Klapbord

Amanda Klapbord

10430 DKK
På lager
Havebænk Lovisa

Havebænk Lovisa

2290 DKK
På lager