Qvesarum Ikon

Kategorier

Produkter

Kategorier

Favoritter

Du har inga favoriter.

Du har inte besökt några produkter.

Du har inga listor.

Indkøbskurv

Ingen varer i kurven.

Luksusliv i vildmarken: Velkommen til The Lodge!

Det startede med en skitur til Aspen og en ekstra oplevelse som ballonflyver. Da Henrik Holmqvist derefter blev arbejdsløs i slutningen af 90'erne, besluttede han at gøre tre af sine store lidenskaber i livet - ballonflyvning, vildmarksliv og indretning - til sit erhverv. I dag er hans resort- og konferencecenter, The Lodge, en af Skånes hotteste turistattraktioner. Lige siden starten for godt ti år siden har Qvesarum fungeret som en vigtig inspirationskilde og partner, fortæller Henrik.

Et ældre par tjekker ind i receptionen på The Lodge. De kaster blikket efter den hyggelige spisestue, hvor en gruppe konferencedeltagere nyder friskbrygget kaffe og varmen fra pejsen. Uden for vinduerne udfolder det skandinaviske landskab sig: Romeleklint, Revingehed, Häckeberga, Vomb...

The Lodge ligger på Romeleåsen, en af Skånes højeste placeringer. Herfra har du nu en mile-vid bred udsigt. Men det har ikke altid været sandt, siger Henrik Holmqvist.


- Da vi overtog stdet i 2003, var det ikke meget mere end en grusvej og en klippe. Der fandtes ingen udsigt, men det var tydeligt, at der var stort potentiale.

Der er sket meget siden da. Den oprindelige Romelestugan var, hvor trætte og frosne friluftsentusiaster kunne tage en kop kaffe og varme sig et stykke tid op, før det var tid til at fortsætte vandreture, er blevet genopbygget og lavet om til moderne konference- og spafaciliteter med en førsteklasses restaurant, flere konferencelokaler og 22 stilfuldt indrettede værester i New England-stil.


Landet omkring The Lodge tilhører Björnstorps Gods. Henrik lejer det ud, og han er ansvarlig for idéerne og har været drivkraften gennem hele den stilfulde renovering. Ambitionen har været at skabe en luksuriøs og samtidig hjemlig vildmarksfølelse.


- Vi har gjort alt, hvad vi selv vil have det til, tilsyneladende er der flere mennesker, der kan lide det, fastslår Henrik tilfreds.
Indretningen er lavet i New England-stil. Men ikke med den dér marina-stil med anløbsbroer og både, som vi vænnede os til fra annoncer for Gant og Lexington, men snarere "bjerg" New England, påpeger Henrik.


Der er vandrette, lette træpaneler på væggene, smukke håndlavede mursten- og terracotta fliser på gulvet og store vinduer, der vender ud mod den storslåede natur.


Et andet element, der bidrager til den luksuriøse atmosfære, er dørene i genanvendt og FSC-certificeret teak. Med nogle få undtagelser er alle udvendige døre - og meget af indretningen - målt og skræddersyet af Qvesarums bygningsvedligeholdelse. Henrik fortæller, at Qvesarum har været meget mere end kun en leverandør, gennem hele byggeprocessen.


- Qvesarum har været en vigtig partner. Jeg har længe været en flittig besøgende på deres fantastiske udstilling i Slogstorp. Der har jeg taget inspiration og idéer, som jeg siden har været i stand til at udvikle videre sammen med personalet fra Qvesarum. "Det føles utroligt luksuriøst at kunne få det på den måde", siger Henrik.


En anden ting, der inspirerede Henrik meget, er hans rejser rundt om i verden. Han nævner det verdensberømte skisportssted Aspen i Colorado som et af hans yndlingssteder. Den vilde, smukke natur og de hyggelige indendørsmiljøer; at det er et koncept, der går hjem selv i Sverige, afslører den høje belægning på The Lodge. "Det er næsten fuldt booket hele året rundt", siger Henrik. I weekenden er det normalt privatpersoner, der kommer for at nyde miljøet, omgivelserne, den gode mad eller nogen af de mange behandlinger, der tilbydes i spaen. I ugernes løv er det stort set virksomheder, der booker til konferencer.


I dag er The Lodge klassificeret med fire stjerner, men har i mange henseender det, der kræves for at få endnu en, siger Henrik.


Han bekymrer sig om at bevare den varme, hjemlige atmosfære og ønsker ikke, at planten skal vokse for hurtigt. Efterspørgslen er nu så stor, at han har besluttet sig at udvide. Sytten nye værelset og en større spa med blandt andet flere specielle bade og sauna-faciliteter, skal bygges på nordsiden af grunden. En spektakulær placering, fastslår Henrik Holmqvist.


- De nye værelser vil være placeret i den fjerne ende af bjerget med en fantastisk udsigt over kløften.

the_lodge02

Ambitionen med The Lodge har været at skabe en luksuriøs og samtidig hjemlig fornemmelse af vildmarken.

the_lodge03

The Lodge ligger på Romeleåsen, en af Skånes højeste placeringer.

the_lodge04

Henrik Holmqvist, der har bygget og driver The Lodge, har været ansvarlig for idéerne og har været drivkraften gennem den stilfulde renovering.