Qvesarum Ikon

Kategorier

Produkter

Kategorier

Favoritter

Du har inga favoriter.

Du har inte besökt några produkter.

Du har inga listor.

Indkøbskurv

Ingen varer i kurven.

MODERNE HUS PÅ EN HISTORISK GRUND


I Peder og Mariannes røde Sörmlandshus mødes to verdener. Klassiske naturmaterialer og farver kombineres med moderne konstruktionsteknologi, og smart miljøbevidst opvarmning. Resultatet er et harmonisk hjem med lave driftsomkostninger og høj komfort.

På en sydvendt skråning midt i Sörmlands landskab ligger et hus i den røde svenske slamfarve, med gråmalede vinduer og en okkergul dør. Huset er kun et par år gammelt, men har stadig en klassisk og tidløs fornemmelse. Her bor Peder og Marianne Bergman, som efter flere husrenoveringer valgte at bygge et nyt, da deres liv tog en ny drejning.


- Vi boede på Öland, da vores børn arvede et sommerhus fra 17-tallet i Sörmland og tilbød os at bygge et hus på grunden ved siden af deres, siger Marianne.

Parret trivedes på deres gård, som de havde renoveret fra bunden, men blev lokket af idéen om, at komme tættere på sine børn og børnebørn - og måske også tanken om, at gå i gang med et helt nyt husprojekt ..

- Vi elsker gamle huse og har altid været interesseret i vedligeholdelse af bygninger, men her kunne vi allerede tænke på bæredygtighed og gode materialer, inden vi begyndte at tegne det nye hus.


En gennemtænkt byggeproces

var vigtigt for parret, så huset smeltede sammen med omgivelserne og passede til det gamle sommerhus. Samtidig skulle det være funktionelt og behageligt med hele boligarealet på en etage. Et stort badeværelse og et praktisk køkken stod også højt på ønskelisten. Da tegningerne begyndte at tage form, fandt de en husproducent i Småland, der kunne bygge bindingsværk og moduler til de udvendige vægge, på sin fabrik.


- Det blev en vejrsikker og økonomisk måde at bygge på, og selve samlingen tog kun to dage, forklarer Peder.


Det var indlysende for parret at huset skulle være velisoleret og miljømæssig holdbarhed var i fokus. De 45 cm tykke vægge er isoleret med træ og cellulose, og til opvarmning valgte de en jordkildevarmepumpe. En klassisk brændeovn supplerer og bidrager til atmosfæren. Derudover investerede de i et ventilationssystem, der genvinder varmen i luften indendørs.


- Det giver en fantastisk luftkvalitet og er let at justere, når vi blandt andet er ude og rejse.

8

På en sydvendt skråning midt i Sörmlands landskab ligger et hus i den røde svenske slamfarve, med gråmalede vinduer og en okkergul dør.

2

Under nybygningen af huset var det vigtigt for parret, at huset smeltede sammen med omgivelserne og passede til det gamle sommerhus.

6

Dobbeltdøren er tilpasset efter de korrekte mål med ovenlys.

Bergmans

Peder og Marianne kom i kontakt med Qvesarum for flere år siden, da de renoverede deres gård på Öland.

bad

Underskabet i badeværelset er skabt af Qvesarums kommode Fredman.

Omhyggeligt udvalgt indretning.I den ene ende af huset er der to soveværelser og et stort badeværelse, mens der i den anden ende er et spisekammer, bryggers og entéen. Husets centrale del består af en åbent køkkenalrum. Herfra fører en dobbelt glasdør ud til haven. Både de udvendige døre, de halvmåneformede vinduer og underskabet til badeværelset leveres af Qvesarum. Peder og Marianne kom i kontakt med Qvesarum for flere år siden, da de renoverede deres gård.


- På trods af at vi var lidt besværlige og skulle have lavet mange specialordrer, oplevede vi, at Qvesarum var meget imødekommende og fleksible. Så da vi skulle bygge nyt, var det indlysende for os henvende sig til den leverandør, som vi trivedes med, og som vi vidste leverede høj kvalitet.


Da alle de vigtige valg omkring indretningen var blevet taget, var det tid til at investere tid i haven. Også her blev det nærliggende sommerhus og det gamle kulturlandskab inspirationen. I blomsterbedet foran huset vokser gammeldags stauder, som fingerbøl og liljer. Et stykke væk findes der bærbuske og plantekasser. Havestien er lagt med Ölandsten, som minder om deres tidligere hjem.


Marianne og Peder trives i deres nye hus og føler, at hele byggeprojektet gik let for sig.


- Vi havde mange gode leverandører, og takket være det faktum, at vi kunne bo i sommerhuset under renoveringen, kunne vi hurtigt og nemt løse problemer undervejs, opsummerer Peder.Deres nye hjem, som de helt selv har designet går under navnet Nytorpet. Et navn, der ganske fint beskriver, hvad der er skabt - et moderne supplement til det oprindelige sommerhus.