Qvesarum Ikon

Kategorier

Produkter

Kategorier

Favoritter

Du har inga favoriter.

Du har inte besökt några produkter.

Du har inga listor.

Indkøbskurv

Ingen varer i kurven.


ORANGERIET FRA QVESARUM BLEV FAMILJENS NYE OASIS

I flere år gik Britt-Marie og drømte om sit eget orangeri. Hendes mand Bengt var tøvende i starten, men da han først lod sig overtale, henvendte parret sig til Qvesarum for at gøre Britt-Maries visioner til virkelighed.

Resultatet var noget helt andet end nogen af dem kunne havde forestillet sig - en oase for hele familien.

I flere år gik Britt-Marie og drømte om sit eget orangeri. Hendes mand Bengt var tøvende i starten, men da han først lod sig overtale, henvendte parret sig til Qvesarum for at gøre Britt-Maries visioner til virkelighed.

Resultatet var noget helt andet end nogen af dem kunne have forestillet sig - en oase for hele familien.


- Det føles helt fantastisk, jeg troede aldrig, det kunne være så godt, fortæller Britt-Marie Larsen Andersson og slår ud med hænderne.


Det er en smuk sommermorgen i midten af juli. Klokken har netop paseret ni, og det bløde sollys finder vej ind i det nybyggede orangeri gennem de store sprossede vinduespartier, der strækker sig fra gulv til loft.

Det har været lidt over seks måneder siden Britt-Marie og Bengt indviede deres orangeri. Da de startede byggeprojektet for næsten 1,5 år siden, var målet at det skulle blive færdigt, så de kunne fejre jul med familien i den nye tilbygning.


- Vi var 14 mennesker, der sad her og spiste julemiddag, det var lidt overfyldt, men ikke mere end vi fik også et sted med et stort juletræ, beretter Britt-Marie.


Siden da har parret tilbragt meget af deres tid sammen i orangeriet. De elsker bare at sidde der, fastslår Britt-Marie. Selv Bengt, der i starten var tøvende med hele projektet, er lyrisk over resultatet, siger hun ganske tilfreds.


IKKE ET ALMINDELIGT ORANGERI

Da tanken om et orangeri blev til for mange år siden, var det noget helt andet, Britt-Marie forestillede sig. Noget meget enkelt og mere "råt", forklarer hun. Et sted primært beregnet til planter og dyrkning.

Efter at have tænkt et stykke tid indså hun, at det hun virkelig længtes efter, var et virkelig smukt og samtidig hyggeligt rum, hvor hun og hendes mand - helst i familie og venners selskab - kunne blive selv i de kolde måneder af året, uden at skulle gå på kompromis med komforten.

GE-Britt-Maries-orangeri-13_low

Britt-Marie tilbringer næsten al sin fritid i det nye orangeri.

GE-Britt-Maries-orangeri-3_low

"Vi sad 14 mennesker her og spiste julemiddag, det var lidt overfyldt, men ikke mere end vi også kunne få plads i et stort juletræ," siger Britt-Marie.

orangeri_bk_och_je

Britt-Marie Larsen Andersson sammen med Qvesarums grundlægger og ejer Joakim Emanuelsson uden for det specialdesignede orangeri. - Qvesarum har gjort et fantastisk stykke arbejde. Jeg havde ikke forestillet mig, at det skulle blive så godt.

GE-Britt-Maries-orangeri-1_low

Et af Britt-Maries ønsker, da de skitserede orangeriet, var at det skulle have så meget glas som muligt, helst helt op til loftet, som Qvesarum kunne realisere.

GE-Britt-Maries-orangeri-22_low

Selv hendes mand Bengt, som i starten var lidt skeptisk over for idéen, elsker nu familiens nye rum. Britt-Marie er uddannet lægesekretær, men skiftede branche for mange år siden og driver nu sin egen livsstilsbutik i Höör, Borett Interiör.

Efter at have besøgt en række forskellige producenter af vinterhaver og orangerier, holdt parret sig fast ved Qvesarum. Sammen med virksomhedens grundlægger, Joakim Emanuelsson, begyndte de at skitsere forskellige løsninger. Flere forslag blev udviklet, drøftet og revideret. Da orangeriet ville være forbundet med det eksisterende hus, var der behov for mange specielle løsninger.

- I det allerførste forslag startede jeg ud fra en af vores standardorangerier, men jeg forstod hurtigt, at det, Britt-Marie så foran hende, var en kombination af forskellige orangerier. Resultatet blev et orangeri, der er alt andet end standard, konstaterer Joakim Emanuelsson med en latter.

ÆGTE, SMUKT OG MØBLERET

Et krav fra Britt-Marie og Bengts side var, at orangeriet naturligt ville passe ind i og smelte ind i det eksisterende hus, bygget i 20'erne som en mindre lærerbolig, men udvidet af flere omgange.

Et andet ønske var, at der skulle være så meget glas som muligt, helst hele vejen op. Og så skulle det være isoleret og opvarmet.

Løsningen var en betonplade med indstøbt gulvvarme, støbte vinduespartier med isolerende glaskassetter og et isoleret tag.

For ikke at miste charmen blev det besluttet at isolere loftet udefra, på den måde forblev trækonstruktionen med loftbrædder og bjælker synlig - noget der nu bidrager meget til den ægte følelse i rummet.

- Det var en af de ting, jeg virkelig var fast besluttet på, bjælkerne og loftbrædderne ville være synlige, siger Britt-Marie.

ET ØJE FOR DETALJERNE

Et gennemgående tema for hele projektet har været Britt-Maries øje af detaljerne, men hun arbejder også med design og indretning til hverdag. I flere år har hun kørt butikken Borett Interiör i bygen Höör, og meget af det indre af orangeriet kommer fra hendes egen butik. Tidligere havde hun også butikker i Kristianstad og Hässleholm, fortæller hun. Sammen med sin søn startede Britt-Marie også en webshop, som hendes datter nu driver.

Så hvad er Britt-Marie og Bengt mest tilfredse med, når det kommer til orangeriet?

- Det hele, svarer Britt-Marie, uden tøven. Qvesarum, og især Joakim, har gjort et fantastisk stykke arbejde. Rummet er virkelig blevet meget smukt, det synes vi begge, og jeg tror aldrig jeg vil være i stand til at se mig træt på det.

huvudbild

Parret købte det smukke hus i Höör for 15 år siden. Britt-Marie siger, at det var kærlighed ved første blik.

GE-Britt-Maries-orangeri-21_low

Oliventræet, der står i en gryde uden for orangeriet, er 120 år gammelt, siger Britt-Marie.

GE-Britt-Maries-orangeri-4_low

Britt-Marie er uddannet lægesekretær, men skiftede branche for mange år siden og driver nu sin egen livsstilsbutik i Höör, Borett Interiör.

GE-Britt-Maries-orangeri-8low

Den smukke have ligger på en skråning, hvilket skaber mange muligheder for både frodige blomsterbede og vindbeskyttede siddepladser.

FØR OG EFTER

fora

Før: Betonpladen til orangeriet er støbt, og orangeriet forbindes til udbygningen fra 1920'erne.

eftert

Orangeriet fra Qvesarum er færdigt, og resultatet er en oase, som hele familien kan nyde.