Qvesarum Ikon

Kategorier

Produkter

Kategorier

Favoritter

Du har inga favoriter.

Du har inte besökt några produkter.

Du har inga listor.

Indkøbskurv

Ingen varer i kurven.

Sådan skurer du et trægulv med sæbe

Et traditionelt trægulv med linoliesæbe er både smukt og duftet vidunderligt. Derudover giver det en blød og behagelig følelse at gå på.


Et traditionelt nyvasket gulv er både smukt og dufter vidunderligt. Derudover giver det en blød og ubeskrivelig behagelig følelse at gå på det. Til skuring af trægulve med Qvesarums linoliesæbe er det nødvendigt med koldt eller let lunken vand og en skurebørste på et skaft. Forskellige træsorter reagerer forskelligt på at blive skuret, grangulve bliver lysere, mens fyrretræsgulve bliver lidt mørkere end et grangulv. I mange ældre museumsbygninger skures gulvene i de kulturhistoriske miljøer med sæbe en eller to gange om året - selvom de bruges dagligt. Ellers er det nok at støvsuge og tørre efter med en klud med sæbevand.


Det har du brug for:

1. Linoliesæbe

2. 10-liters spand

3. Skurebørste (skurebørste til skaft)

4. Skurebørste

5. Gulvklude


Skur sæben af, trin for trin:

1. Støvsug trægulvet grundigt inden du påbegynder skuringsprocessen.

2. Fugt gulvet med koldt vand, helst et par brædder ad gangen. Bemærk! Brug altid koldt eller lunkent vand! Varmt vand får træfibrene til at rejse sig, hvilket gør gulvet gråt.

3. Fyld en ti-liters spand fuld af koldt eller lunkent vand og bland 2-3 dl Qvesarum linoliesæbe i spanden. Når du skurer et ekstremt tørt trægulv, anbefaler vi, at du fordobler mængden af sæbe, så du får et godt resultat.

4. Skur i bræddernes åreretning og tag et par brædder ad gangen, med en skurebørste på skaftet. I tilfælde af genstridige pletter skal du påføre en klat koncentreret linoliesæbe direkte på børsten, og arbejde det ind i den snavsede overflade. Put derfor aldrig sæbe direkte på tørt træ, da det kan give gule plamager.

5. Skyl/tør gulvet af med koldt vand bagefter.

6. Tør vandet op med en kgulvlud. Hvis gulvet føles fedtet, når det er tørret, skal du skure gulvet med koldt vand igen. Det kan være en god idé at skure det nylagte eller klargjorte gulv et par gange, før du bruger rummet. Effekten accelereres, hvis du benytter dobbelt så meget linoliesæbe, dvs. 5 dl sæbe i 10 l vand.


Underhåll av ett skurgolv:

Vask gulvene, især skuregulve af træ, skal kun skrubbes og vaskes med linoliesæbe. Til en spand med skurevand til regelmæssig rengøring af gulvene, er der ca. 2 spsk linoliesæbe nok i en spand med 10 liter koldt eller lunkent vand.

linoljesapa

Skurebørste​, gulvklude​, linoliesæbe,​ 0,5 l.

zinkhink_200020-01

10-liters spand​