Qvesarum Ikon

Kategorier

Produkter

Kategorier

Favoritter

Du har inga favoriter.

Du har inte besökt några produkter.

Du har inga listor.

Indkøbskurv

Ingen varer i kurven.

Klassisk badeværelsesbelysning - tips og inspiration

At badeværelsesbelysning er vigtigt, er alle klar over. Men sandheden er, at det ikke kun er vigtigt, det kan også være ret besværligt med strenge regler. Udtryk som IP-klasse og zoner kan være forvirrende. I denne artikel har vi til hensigt at afklare begreberne og samtidig give dig som læser, masser af god inspiration til dit nye badeværelse.

I denne artikel kan du læse om:

  1. Generelle tips til belysning i badeværelset
  2. Hvad er en IP-klasse?
  3. Masser af inspiration til klassisk badeværelsesbelysning med tilhørende billeder
  4. Inspirationsbilleder fra vores kunder

Tips til belysning på badeværelset

Her har vi samlet en kort liste med generelle tips, som du kan bruge, når du køber ny badeværelsesbelysning.

  • For at få det bedste lys ved dit badeværelsesspejl skal du placere belysningen ved siden af og over spejlet. Brug halogenlamper, hvis det er muligt. Lyskilden skal have en god farvegengivelse med et farvegengivelsesindeks Ra>90. Det skyldes, at lyskilder med en farvegengivelse på over 90 er designet til at gengive farverne så naturligt som muligt. Hvis du vælger lamper med matteret eller opalglas, bliver du ikke blændet af lyset.
  • Loftslamper og/eller spotlights kan med fordel anvendes til almen belysning.
  • Hyggelig belysning er nøglen til et perfekt badeværelse. Vælg derfor dæmpbar belysning og skab en hyggelig følelse. En anden fordel er, at du kan justere lyset efter dine behov, f.eks. at forskellige årstider kræver forskellige mængder lys.
  • Prøv at bruge varm hvide lyskilder - de ser godt ud på et badeværelse.
  • Hvis du vil have belysning over badekarret, er det vigtigt, at den er placeret således, at du ikke bliver blændet, når du ligger i badekarret.
  • Anbefalinger er altid gode - men brug dem som retningslinjer! Det er måske lidt selvmodsigende, men i sidste ende er det dig, der skal leve med lyset. Vælg det, du synes, ser godt ud og giver det indtryk, du ønsker.
En_tydlig_ton_i_badrummet_04

4

Hvad er en IP-klassificering?

Eftersom du er nået hele vejen til denne artikel, er du sikkert stødt på udtrykket IP-klassificering eller IP-klasse en eller to gange før. Hvad er en IP-klassificering? Det kan være et uklart begreb i starten, men lad os få det afklaret! Udtrykket IP står for International Protection og består af to tal, der fortæller dig, hvor godt et produkt kan modstå de ydre påvirkninger i form af støv, fugt og vand. Kort sagt er IP-klassen en måling/mærkning af fugtbeskyttelse.

Inspiration - 5 populære modeller til klassisk badeværelsesbelysning

Fælles for alle modellerne er, at de er præget af et klassisk, gammeldags design. Badeværelseslamperne fås i forniklet messing, krom eller ubehandlet messing. Disse materialevalg giver ofte en luksuriøs følelse til stilfulde badeværelser.

Blomberg badeværelseslampe i forniklet messing fra Kulturbelysning

Et virkelig stilfuldt og klassisk amatur fra Sveriges første lampeproducent - Karlskrona Lampfabrik. Blomberg i forniklet messing er værdsat for sit dråbeformede design og den slanke arm, som placerer den dråbeformede glasskærm i midten. Denne elegante væglampe er inspireret af forrige århundredeskifte og er designet til at sidde på begge sider af et spejl på badeværelset (se billede) eller som en solitær lampe på væggen. Fås også i ubehandlet messing.

blomberg_ny

Lampett_klotskarm__massing_210035

Topelius badeværelseslampe i messing

Topelius væglampe er en smuk og klassisk messinglampe fra Karlskrona Lampfabrik, hvor den støbte messing dominerer. Den støbte arm rimer meget fint på støbejernsbadekarrets løvetæer. Messingramme og rund skærm i hvidt opalglas. På trods af det dekorerede design opfattes Topelius som stilfuld og sparsom, hvilket gør den til en badeværelseslampe, der er nem at kombinere med andre møbler.

Lundkvist loftslampe i forniklet messing

Klassisk kuglelampe, der er inspireret af 1930'ernes funktionalisme. Lundkvist er blevet en klassiker inden for badeværelser fra århundredeskiftet. Modellen er beregnet til lavere loftshøjder. Det er ideelt for dem, der leder efter belysning med karakter, hvor man kan mærke historiens vinde.

lundkvist

coquet1web

Coquet badeværelseslampe enkel i krom

Wow! Dette er en rigtig charmerende badeværelseslampe fra Badex. Coquet har et klassisk design, der virkelig tiltrækker øjet. Den forkromede finish giver en mere luksuriøs følelse. Med denne unikke lampet kan du få dit badeværelse til at se virkelig drømmende ud. Det klassiske engelske landlige look er endelig kommet til sin ret.

Som en ekstra bonus har du to valgmuligheder, når du monterer glasskærmen, da den enten kan monteres opad eller nedad. Da lampen er CE-mærket og IP44-klassificeret, kan du være sikker på, at den er et sikkert valg i vådrum.

Badeværelseslampe Coquet dobbelt i krom

Denne charmerende badeværelseslampe er baseret på en gammel model fra 1920'erne. I modsætning til sin søskende, Coquet Single, har denne model dobbelte lyskilder. Lampen er IP44-klassificeret og egnet til vådrum. Denne badeværelseslampe er CE-mærket og kan monteres med glasskærmene enten op eller nedad. Se nærmere på Coquet double i krom.

Coquet2_web

Opdel badeværelsesbelysningen - et lifehack

Badeværelsesbelysningen skal tjene flere formål. Du skal kunne gøre dig klar til arbejdsdagen, til festen, til børnene i skole og alt derimellem. Og du kan naturligvis vælge mellem hyggelig belysning til afslapning. Vi har gode nyheder til dig, for det er vores lifehack: make-up/skønhedslamper, praktisk belysning og hyggelig belysning.

- Makeup-/skønhedsbelysning eller "arbejdsbelysning" kan placeres omkring badeværelsesspejlet over vasken eller over badeværelsesskabet.

- Praktisk belysning gør det nemmere for dig at se snavs på din krop, når du f.eks. tager brusebad. I dette tilfælde har du brug for god og klar belysning.

- Hyggelig belysning skal kunne dæmpes og give en hyggelig følelse, samtidig med at du stadig kan komme rundt uden at skulle banke med fødderne i badeværelsesarmaturerne.

Bestil badeværelsesbelysning online

Forhåbentlig har vi været i stand til at give dig nogle gode oplysninger, der kan hjælpe dig på vej til dit næste køb af badeværelsesbelysning. Men mest af alt håber vi, at vi har kunnet give dig masser af dejlig inspiration til badeværelsesbelysning i klassisk stil!

Psst! Vidste du, at vi har mere badeværelsesbelysning i vores sortiment på vores hjemmeside? Vi har et bredt udvalg af væglamper, loftslamper, spotlights og lampetter.

IMG_5529 (1)

2022-06-28_13-13 (1)

Andre inspirerende ting, du måske vil kunne lide...

En_tydlig_ton_i_badrummet_07

STILFULDE BADEVARÆLSEMØBLER TIL KLASSISKE BADEVÆRELSER

Læs mere

burlington_handfat_wc

BURLINGTON – INDRETNING TIL TRADITIONELLE BADEVÆRELSER

Læs mere

En_tydlig_ton_i_badrummet_04

5 TIPS TIL DIG, DER VIL RENOVERE BADEVÆRELSET

Læs mere